حدس بزنيد آلودهترين نقطه خانهتان كجاست؟ احتمالا اولين حدستان سرويس بهداشتي است؛ اما واقعيت چيز ديگريست. دكتر چارلز گربا، ميكروبيولوژيست و استاد دانشگاه آريزونا، در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيده كه سينك ظرفشويي حتي ميتواند آلودهتر از كاسه توالت باشد. چقدر عجيب و البته نگران كننده! اين موضوع وقتي بدتر ميشود كه به استفادههاي روزمره سينك و نقش آن در فرآيند آماده سازي مواد غذايي و پخت و پز فكر كنيم. ظروفي كه در سينك قرار ميدهيم، موادي كه در سينك آماده ميكنيم و ميوهها و سبزيجاتي كه در آن ميشوييم. پس عجيب نيست كه اين روزها بيشتر از گذشته در مورد ويژگي آنتي باكتريالِ سينك بشنويم. اما واقعا سينك آنتي باكتريال چيست و چه ويژگيهايي دارد؟
به طور ساده، هر چيزي كه باكتريها را از بين ببرد و رشد يا توانايي توليد مثل آنها را سركوب كند به عنوان آنتي باكتريال شناخته ميشود. حرارت، مواد شيميايي مانند كلر و داروهاي آنتي بيوتيك همگي داراي خاصيت ضد باكتري هستند. امروزه بسياري از محصولات آنتي باكتريال براي نظافت و شست و شو مورد استفاده قرار ميگيرند. چنين محصولاتي، خطر ابتلا و علائم بيماريهاي باكتريايي را در خانه كاهش ميدهند و دليل محكمي براي خريد سينك آنتي باكتريال به شمار ميروند.
سينك آشپزخانه به ويژه اگر مرطوب بماند به محلي براي رشد و تكثير باكتريها تبديل خواهد شد. بدين منظور توصيه مي شود در آشپزخانه از سينك گرانيتي به جاي سينكهاي قديمي استفاده شود. بر اساس يافتههاي يك تحقيق علمي در سال ۲۰۰۸، ممكن است در هر اينچ مربع از يك سينك چيزي حدود ۵۰۰هزار باكتري وجود داشته باشد! به نظرتان اغراق آميز است؟ در اين تحقيق، ۴۶ درصد از سينكهاي آزمايش شده بيش از ۱۰۰هزار باكتري در هر سانتيمتر مربع از سطح خود داشتند!